Diákcsere

Kérdőív csoportos utazáshoz


Íme a videó a jó hangulatú nyári kint tartózkodásról.

A tavalyi sikeres Soest-i csereprogram után idén újabb diákcsoport fogadott itthon néhány napra német diákokat. A magyar csoport már a szünetben, június végén utazott a német városba. A magyarországi programbeszámoló ITT olvasható el.

Iskolánk Bakuczné Szabó Gabriella tanárnő irányításával a korábbi években egy nürnbergi gimnáziummal alakított ki cserekapcsolatot, melynek keretében diákjaink egy hétre látogattak el a német városba és ugyanennyi időre maguk is fogadtak német diákot.

A 2017-2018-as tanévben Pásztiné Markella Eszter tanárnő az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Soest (ejtsd: Zóst) város gimnáziumával vette fel a kapcsolatot. A német cserediákok – két tanárnő kíséretében – 2018. áprilisában látogattak el Budapestre. Néhány tanórán is részt vettek, megismerkedtek a várossal, jártak Szentendrén, lángost ettek és lenyűgőzte őket a város esti látképe egy dunai hajókázás során.

A Fazekas Gimnázium 11. osztályosai Pásztiné Markella Eszter és Tar-Pálfi Nikolett tanárnők kíséretében nyáron látogattak el Soestba és képet kaptak egy több mint 100 éves gimnázium életéről, amely egy hamisítatlan középkori városka szélén áll.

A csereút legjobb képei  ITT érhetők el.